Detox & Antioxidant

De kracht van Puerh en Mao Feng

Mao Feng en Puerh vormen samen een sterke detox en antioxidant combinatie. Groene thee wordt vaak gedronken in de ochtend en is rijk in antioxidanten. Puerh is Nederland minder bekend, maar is in China een van de meest gedronken theeën. De thee is daar medicinaal en wordt ook wel de bloedreiniger genoemd. Hij wordt doorgaans gedronken na de maaltijd. Mao Feng in de ochtend en Puerh in de avond. Lees hieronder wat dit doet met uw lichaam.

Puerh & Mao Feng

De wetenschap achter de thee

De kracht van Puerh en Mao Feng

Deze twee theesoorten vullen elkaar geweldig aan. Groene Mao Feng thee is rijk aan ‘verse’ antioxidanten en zwarte Puerh thee bevat gefermenteerde antioxidanten en micro-organismen. Samen helpen ze bij afvallen, het schoonhouden van ons bloed (bloedsuikers, cholesterol, gifstoffen), het versterken van ons immuunsysteem en meer. Lees hieronder meer.

Puerh wordt door de Chinezen beschouwd als ‘Elixer van Lang Leven’ vanwege zijn buitengewone helende eigenschappen. Het wordt in China al duizenden Jaren gedronken. De thee wordt gemaakt van bladeren van de Camellia Sinensis boom afkomstig uit Yunnan in het zuidwesten van China. Wat het proces zo bijzonder maakt is dat de thee een bepaalde fermentatie ondergaat die zorgt voor het ontstaan van speciale micro-organismen.

Onderzoek toont de effectiviteit van deze thee bij het verminderen van LDL-cholesterol, triglyceriden en de bloedsuikerspiegel. Het helpt bij de bestrijding van hypertensie, overgewicht en veroudering, en ondersteund de spijsvertering door regularisatie van de darmflora. Het werkt maagzuur tegen en heft een positief effect in geval van gastro-oesofageale reflux. De thee kreeg de naam ‘Bloed Reiniger’, omdat het helpt bij het elimineren van krachtige toxines. Er is bevestigd dat Puerh tea opmerkelijke anti-sclerose-eigenschappen heeft die het risico op gevaarlijke vorming van atherosclerotische plaques verminderen, en heeft ook sterke anti-littekens effecten.

Het vermogen van de componenten van deze thee werd ook getest en vooral om een ​​enzymcomplex genaamd Fatty Acid Synthase (FAS) te remmen, waarvan gedacht wordt dat het niet alleen obesitas veroorzaakt, maar ook bepaalde soorten kanker (hoge niveaus van FAS zijn gevonden in veel soorten kanker). Dit suggereert dat Pu-Erh-thee kan dienen als antikankermiddel en op dezelfde manier een grote hulp kan zijn als regulator van het lichaamsgewicht, vooral wanneer het een onderdeel is van een dieet dat rijk is aan plantaardige vezels en vergezeld gaat van een regelmatig oefenprogramma.

Door het fermenteren bevat Puerh micro-organismen en catechins (antioxidanten) die verschillen van die in groene thee. Groene thee bevat een hoger percentage ‘verse’ antioxidanten en bevat niet de micro-organismen die aanwezig zijn in Puerh thee. Samen bevatten de twee theeën theeflavonoïden en meer specifiek catechins en hun derivaten. De belangrijkste zijn: Epigallocatechinegallaat (EGCG), galluszuur (GA), (+) – catechine © epicatechine (EC), gallocatechine (GC), epigallocatechine (EGC), gallocatechinegallaat (GCG), epicatechinegallaat (ECG), quercetine, kaempferol, myricetin , proanthocyanidinen, cafeïne, theobromine en nog veel meer. Dit zijn allemaal krachtige antioxidanten met tal van heilzame eigenschappen en beschermende eigenschappen.

Daarom helpt het afwisselend drinken van deze theeën gedurende de dag om alle gunstige eigenschappen te benutten. Hulp met afvallen, het bevorderen van de spijsvertering, het risico op kanker verminderen, het bloedsuikergehalte handhaven, het cholesterol onder controle houden en ons hard- en vaatstelsel gezond houden om de risico’s op een hartaanval en beroertes te verkleinen. Daarbij komt ook nog eens de buitengewone antioxiderende werking op cellulair niveau in ons hele lichaam. Dit vormt een bescherming tegen vrije radicalen die worden beschouwd als de oorzaak van ouderdomsziekten.

Het is belangrijk om Puerh in uw dagelijkse voeding op te nemen zodat de waardevolle stoffen altijd aanwezig zijn in ons lichaam. Ze helpen ons immuunsysteem gezond te blijven, beschermen ons tegen externe aanvallen van virussen, bacteriën en chemische verontreinigende stoffen. Natuurlijk zijn al deze gunstige eigenschappen direct afhankelijk van de kwaliteit van de thee. Dit hangt af van hoe deze wordt gekweekt en verwerkt. Een slechte kwaliteit kan de gunstige effecten ernstig aantasten en zelfs gevaarlijk zijn voor onze gezondheid.

Pu-Erh Tea komt oorspronkelijk uit Yunnan in China. Het wordt hier al zo’n 4000 jaar gecultiveerd en is absoluut de meest mysterieuze van alle theesoorten in China. Het heeft een uitgesproken aroma en een aardse smaak en is een van de weinige theeën die beter wordt als deze ouder is. Net als met wijn kan Puerh jaren en decennia lang gerijpt zijn en de prijs kan hierdoor enorm oplopen. Onze Pu-Erh komt van een kleine producent/vriend uit de Simao regio (stad van Pu-Erh), die groeit en werkt volgens het concept van de natuur en het respect voor mens en milieu zonder het gebruik van synthetische chemicaliën en pesticiden.

Wij raden Mao Feng aan in de ochtend en Puerh tijdens of na de avondmaaltijd. Natuurlijk mogen deze theeën de hele dag gedronken worden. Drink ten minste 4 kopjes per dag van elk (zo’n 550ml).

Drink wanneer u zich zwaar voelt, of als u teveel heeft gegeten of gedronken (alcohol). Of simpelweg wanneer u er zin in heeft. Als u hoofdpijn heeft, probeer dan een kopje Puerh in plaats van een pil! Drink zoveel u wilt, de zuiverende en beschermende eigenschappen van de thee zullen u fit en vol energie doen voelen.

Zowel Puerh als Mao Feng hebben een laag cafeïnegehalte en worden meestal goed verdragen als ze ’s avonds gedronken worden. Bent u gevoelig voor cafeïne, drink dan het laatste kopje tijdens het avondeten.

Probeer het zelf!

Introductie aanbieding

  • Sale!

    Detox & Antioxidant Luxe

    57,87

Voordelig inkopen

  • Sale!

Iets bijzonders